Продукти:
• 1 кг картофи
• 1 връзка зелен лук
• 1 връзка листа от целина
• половин връзка магданоз
• 2 жълтъка
• 100 г сирене
• сол
• брашно за овалване
• олио за изпържване
Начин на приготвяне:
Сваряваме картофите в леко подсолена вода, обелваме ги и ги пасираме. Почистваме лука, целината и магданоза, нарязваме ги и ги задушаваме в малко мазнина и няколко супени лъжици вода.
Сваляме от огъня, прибавяме пасираните картофи, натрошеното сирене и жълтъците. Омесваме добре и оформяме от сместа кюфтетата, които овалваме в брашно и пържим във врящата мазнина.
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...