Продукти:
• 1 кг картофи
• 1 връзка зелен лук
• 1 връзка листа от целина
• половин връзка магданоз
• 2 жълтъка
• 100 г сирене
• сол
• брашно за овалване
• олио за изпържване
Начин на приготвяне:
Сваряваме картофите в леко подсолена вода, обелваме ги и ги пасираме. Почистваме лука, целината и магданоза, нарязваме ги и ги задушаваме в малко мазнина и няколко супени лъжици вода.
Сваляме от огъня, прибавяме пасираните картофи, натрошеното сирене и жълтъците. Омесваме добре и оформяме от сместа кюфтетата, които овалваме в брашно и пържим във врящата мазнина.
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...