Кулинарни рецепти » Крем с пъпеш и гарнитури

 Крем с пъпеш и гарнитури

Продукти:

• 2 яйца
• 4 жълтъка
• 3 ч.ч. прясно мляко
• 1 ч.ч. пюре от добре узрял пъпеш
• 1 ч.ч.захар
• 1 ч.ч. брашно
• 1 к.ч. сметана
• 2 с.л. карамелен сироп
• 2-3 с.л. настърган шоколад
• 1 щипка ванилия
• 1 капка есенция ром

Начин на приготвяне:

Разбиваме яйцата и жълтъците със захарта, като отделяме 2-3 лъжички от нея. Поръсваме брашното, наливаме по малко от млякото, ароматизирано с ванилията и есенцията и обработваме с миксер. Слагаме на огъня и варим 2 минути след кипването на крема, без да спираме бъркането.

Изсипваме пъпешовото пюре в горещата смес, пасираме на котлона за малко и разпределяме по купички. Оставяме настрани да стегне и при сервирането украсяваме отгоре с битата сметана, подсладена с отделената захар, и напръскваме с карамеления сироп.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Начало