Начин на приготвяне:
Избираме дребни, пресни, съвсем млади тиквички, без оформени семена. Изрязваме дръжките и заострената част към цветчетата и ги нареждаме в буркани. Между тях слагаме вишневи и дюлеви листа, както и листа от хрян и целина.
Приготвяме саламура от 5 л вода и 250 г сол или от от 2 л вода, 1 л оцет и 150 г сол. Изчакваме саламурата да изстине и я наливаме в бурканите. През първите няколко дни претакваме туршията, а след това я прибираме на хладно място.
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...