Продукти:
• 1 кг свинско месо
• 15 средни гъби
• 4-5 глави лук
• 1 к.ч. бяло вино
• 100 г краве масло (мас)
• 2-3 с.л. лютеница (кетчуп)
• 3-4 домата
• черен пипер
• чубрица
• кимион
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на хапки, прибавяме ситно нарязаните гъби и домати, лютеницата (кетчупа), виното и подправките. Посоляваме на вкус. Разбъркваме всичко и оставяме на хладно за 24 часа.
Оформяме 5 листа фолио, намазваме ги с мазнина и разпределяме отгоре готовата смес, като добавяме по 1 люта чушка и бучка масло(мас). Увиваме кебапа във фолиото и го печем в умерено загрята.
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...