Продукти:
• 1 пакетче краве масло
• 1 ч.ч. пресята пудра захар
• 1 яйце
• 2 с.л. прясно мляко
• 2 ч.ч. пресято брашно
• 1 ванилия
• обелени и разполовени на две бадемови ядки
• 1 парче шоколад
Начин на приготвяне:
Разбиваме леко затопленото масло с дървена лъжица и постепенно прибавяме захарта, яйцето, млякото, ванилията и с брашното замесваме тесто. Оставяме на хладно около 30 мин.
Оформяме топчета и ги нареждаме в тавичка /която не се намаслява/. Върху всяко топче слагаме по две бадемови ядки като ушички на зайче. Печем, като внимаваме сладките да останат почти бели.
С разтопен шоколад рисуваме очи и мустачки на зайчетата.
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...