Кулинарни рецепти » Сладки кнедли

 Сладки кнедли

Продукти:

• 1 кг картофи
• 20 г брашно
• 150 г мармалад
• 30 г галета
• 1 яйце
• 20 г краве масло
• 120 г пудра захар
• 1 ванилия
• 1 щипка сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме картофите, обелваме ги и ги прекарваме през преса. Прибавяме солта, брашното и яйцето и омесваме сместа. С ръка оформяме кръгчета от тестото и върху всяко кръгче слагаме по малко мармалад. Сгъваме кръгчетата на две и им придаваме различни форми.

Пускаме приготвените кнедли в съд с кипяща леко посолена вода и ги варим, докато изплуват на повърхността. Тогава ги изваждаме с помощта на решетеста лъжица и ги оставяме да се изцедят.

В отделен съд запържваме галетата и я размесваме със захарта и ванилията. Овалваме готовите кнедли в тази смес. Трябва да внимаваме кнедлите да не са много влажни, за да не овлажнят захарта, нито да са прекалено сухи, защото захарта няма да залепне.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Начало