Кулинарни рецепти » Перущинска салца

 Перущинска салца

Продукти:

• 4 кг меки червени домати
• 5-6 глави чесън
• 2 връзки магданоз
• сол на вкус
• 3-4 таблетки аспирин

Начин на приготвяне:

Смиламе доматите в машинката за месо с накрайник, за да се отстранят люспите и семките им. Нарязваме ситно измития магданоз. Пасираме чесъна.

Прибавяме всичко към доматения сос, посоляваме, слагаме и счукания аспирин. Разбъркваме добре и насипваме сместа в шишета до гърлото им. Затваряме шишетата и ги съхраняваме на хладно място.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Начало