Кулинарни рецепти » Перущинска салца

 Перущинска салца

Продукти:

• 4 кг меки червени домати
• 5-6 глави чесън
• 2 връзки магданоз
• сол на вкус
• 3-4 таблетки аспирин

Начин на приготвяне:

Смиламе доматите в машинката за месо с накрайник, за да се отстранят люспите и семките им. Нарязваме ситно измития магданоз. Пасираме чесъна.

Прибавяме всичко към доматения сос, посоляваме, слагаме и счукания аспирин. Разбъркваме добре и насипваме сместа в шишета до гърлото им. Затваряме шишетата и ги съхраняваме на хладно място.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Начало