Продукти:
• 5 кг месести червени чушки
• 5 кг домати
• 500 г люти чушлета
• 3 глави чесън
• 2 връзки магданоз
• 400 мл олио
• 100 мл оцет
• 200 г захар
• сол
Начин на приготвяне:
Изпичаме чушките, обелваме ги и ги прекарваме през месомелачка. Попарваме доматите, обелваме ги и ги прекарваме през машинка за почистване на семената. Прибавяме олиото, оцета, захарта и сол на вкус.
Варим на умерен огън. Щом течността от доматите се поизпари, прибавяме смлените чушки и продължаваме да варим, като непрекъснато бъркаме с дървена лъжица. Лютеницата трябва да остане на мазнина.
Няколко минути преди свалянето от огъня слагаме смлените люти чушки, ситно нарязания магданоз и скълцания със сол чесън. Разпределяме изстиналата лютеница в бурканчета, затваряме и стерилизираме 15 мин.
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...