Продукти:
• 5 кг тиквички
• 2 кг домати
• 1 глава чесън
• 250 мл олио
• магданоз
• сол
Начин на приготвяне:
Настъргваме тиквичките и слагаме да врят, докато се изпари отделената вода. Прибавяме ситно нарязаните домати и продължаваме да варим, докато получим гъста каша. Преди да свалим от огъня, сипваме олиото.
Когато сместа поизстине, прибавяме наситнените магданоз и чесън, посоляваме на вкус и разсипваме в бурканчета. Затваряме и стерилизираме 5 мин.
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...