Продукти:
• 3 кг червени чушки
• 1 кг патладжани
• 2 с.л. доматено пюре
• 800 г ябълково пюре
• 2 големи глави чесън
• 3-4 люти чушки
• 1 връзка магданоз
• 1-2 стръка девисил
• 400 мл олио
• 3 с.л. сол
Начин на приготвяне:
Опичаме и обелваме чушките и патладжаните. Смиламе всички зеленчуци без магданоза на машинка за месо.
Слагаме зеленчуците в голяма тава, прибавяме наситнения магданоз и двете пюрета, наливаме олиото, посоляваме, разбъркваме и варим или печем до сгъстяване.
Насипваме апетитката в буркани, затваряме и стерилизираме 30 мин.
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...