Продукти:
• 5 кг червени чушки
• 5 кг домати
• 2 кг патладжани
• 5 ябълки
• 5 круши
• 5 глави лук
• 10 скилидки чесън
• 1 ч.ч. олио
• 2 връзки магданоз
• 100 г захар
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме патладжаните на парченца, посоляваме леко и ги оставяме 1 час да се отцеждат от горчивия сок. Изпичаме и обелваме чушките. Обелваме плодовете и ги нарязваме на парченца. Нарязваме лука на едро. Смесваме всички продукти и ги прекарваме през месомелачка.
Обелваме доматите, настъргваме ги и ги сваряваме на пюре. Прибавяме смлените зеленчуци, ситно нарязания магданоз и захарта. Посоляваме на вкус и кипваме.
Отстраняваме от огъня, наливаме олиото, разбъркваме и разсипваме лютеницата в сухи бурканчета. Затваряме и стерилизираме 10 мин.
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...