Кулинарни рецепти » Лютеница с моркови, тиква, домати и лук

 Лютеница с моркови, тиква, домати и лук

Продукти:

• 10 кг добре узрели домати
• 4 кг червени чушки
• 3 кг лук
• 3 кг моркови
• 2 глави целина
• 1/3 средно голяма тиква
• 2 връзки магданоз
• 1 гъбен бульон
• 3 ч.ч. олио
• 1 с.л. “Вегета”
• 4 щипки индийско орехче
• 1 щипка джинджифил
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме на филийки лука и го запичаме на скара.Сваряваме морковите, тиквата и целината и заедно с филийките лук и изпечените и обелени чушки ги прекарваме през месомелачка. Попарваме леко доматите, обелваме ги и ги настъргваме. Сипваме ги в широка тава и варим, докато намалят обема си наполовина.

Прибавяме смлените зеленчуци и варим на умерен огън, като непрекъснато бъркаме с дървена лопатка. Когато лопатката започне да прави “пътечка”, сипваме олиото, наситнените зелении и подправките. Варим още 20 мин. Към края прибавяме натрошения бульон и пасираме.

Разпределяме лютеницата в затоплени бурканчета и запечатваме плътно с капачки. По желание стерилизираме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Начало