Диетични рецепти » Тънки и щастливи с ябълки

 Тънки и щастливи с ябълки

Ябълковата диета е идеална за отслабване. Ябълките са много ценен плод, в който участват почти всички необходими на организма витамини и минерали, а също фолиева киселина, захари и пектин. За да намали теглото “ябълковият ден”, е желателно той да се провежда 1-2 пъти в седмицата.

Съществуват няколко варианта на диета

Първи вариант:

В течение на деня трябва да се ядат само ябълки. При това толкова, колкото можете да поемете. Но много важно е да се пият и повече течности. Оптималното е да се пият успокоителни настойки от билки.

Втори вариант:

За ден трябва да се изяждат 1,5 кг сурови ябълки. При това нищо не трябва да пиете! Достатъчно е тази течност, която се съдържа в ябълките. Между другото, може да запечете ябълките във фурна.

Трети вариант:

Може да изберете и такъв вид диета - млечно-ябълкова. На 1 ябълка 1/2 чаша кисело мляко, 5-6 пъти на ден.

Диета за седмицата (за най-издръжливите):

1 ден - 1 кг ябълки
2 ден - 1,5 кг ябълки
3 ден - 2 кг ябълки
4 ден - 2 кг ябълки
5 ден - 1,5 кг ябълки
6 ден - 1 кг ябълки

Може да се пие чай, желателно зелен, и да се ядат сухарчета от черен хляб.

Още за полезния плод

Медиците не се изморяват да хвалят полезните свойства на ябълките. А известна английска пословица направо заповядва да се ядат ябълки, за да се избягва срещата с докторите. Неотдавна е било открито още едно ценно свойство на този плод - ябълките подобряват паметта.
Сътрудници от Масачузетския университет са открили, че системното включване на ябълките и ябълковия сок в менюто служи като най-добрата профилактика против разрушаване на мозъчните клетки, което води до загубване на паметта. Изследователите са заявили, че съчетанието на ябълките и ябълковия сок с балансирана диета е надеждна защита от окислителния стрес. Благодарение на своите антиоксидантни свойства ябълките помагат на старите хора да остават с ясна памет. Те са и най-доброто средство от природата за чистене на мастните плаки - убиец на холестерола.

Автор: д-р Анета Стойкова, диетолог

Представяме Ви:

Полезните и вредните храни

От сладките напитки дебелеем повече, отколкото от тестените вкусотии, черният чай стимулира сърцето, картофите свалят кръвното. Кои храни са полезни и кои вредни? Мазнината-убиец Учените...

КОЛЕДНА ТРАПЕЗА

Болярска пита Прoдукти: 1 кг брашно за меко тесто, 3-4 яйца, 2 ч. ч. прясно мляко, щипка сол, 1-2 с. л. захар, 2 с. л. оцет, 5-6 с. л. олио, мая, колкото кибритена кутийка, 125 г масло, 200 г сир...

Експресни диети

Дадете ли си сметка, че сте прекалили с вкусните, мазни и калорични изкушения, веднага минете на диета. В зависимост от случая тя може да се спазва само ден, но може да продължи и цели три. Еднод...

Десет храни, за да останете млади

1. Кисело зеле. Ферментите в него се борят с инфекциите. 2. Лешници. Съдържат най-големи количества витамин Е, предпазващ от сърдечносъдови заболявания. 3. Сьомга. Мастните киселини „омега 3"...

Начало