Диетични рецепти » Зеленчуци с червено вино

 Зеленчуци с червено вино

Продукти: (за 4 порции)

• 1 патладжан
• 1 тиквичка
• 2 червени пиперки
• 300 г зелен фасул
• 200 г домати
• 2 глави лук
• 4-5 скилидки чесън
• 2-3 с.л. зехтин
• 1 ч.ч. червено вино
• копър, магданоз
• босилек, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме зеленчуците на парченца и ги размесваме със ситно нарязаните зелени подправки. Поръсваме с черен пипер и сол на вкус и прехвърляме сместа в глинен гювеч.

Заливаме ястието с виното и зехтина, захлупваме плътно и задушаваме 25-30 мин при температура 220°С.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Заложете на витамин D

Синтезиран от кожата ни под въздействието на слънчевите лъчи, той подобрява настроението, укрепва имунната система, предпазва от рак. На пръсти се броят храните, които го съдържат (месо, тлъста риба, ...

Диета с бързо действие

Разработена от френски диетолог от Медицинския център по проблемите на здравето в Бордо, тя не само гарантира свалянето на излишните килограми, но го прави бързо. В допълнение към стройната фигура пол...

Диета срещу пърхот

Френски лекари са разработили седмично меню, благодарение на което можем не само да отслабнем със „скорост" половин килограм на ден, но и да се избавим от пърхота. В него не присъстват ненужни въ...

Хранене при ревматодоиден артрит

Доскоро се смяташе, че храната не влияе на самочувствието на болни от артрит. Чуждестранни учени обаче откриха връзката между артрита и поносимостта на хранителните продукти. Ескимосите например не ст...

Начало