Продукти: (за 4 порции)
• 250 г сирене
• 500 мл прясно мляко
• 2 кофички кисело мляко
• 6 яйца
• 1 к.ч. зехтин
• 1 ч.ч. галета
• 1 голяма връзка магданоз
• сол
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата и последователно прибавяме към тях натрошеното сирене, зехтина, прясното и киселото мляко. Посоляваме и поръсваме с наситнения магданоз.
Разбъркваме и изсипваме сместа в намаслена тавичка. Печем гювеча в силна фурна.
В последно време нашумя поредната теза за храненето на човека, свързано с типа на кръвната му група. Според тази теория в храната се съдържат специфични протеини (белтъчини), наречени лектини, които, ...
При разкопки в района на легендарния Вавилон археолозите открили останки от истинска ферма за мляко - огромно здание, украсено със стенописи, изобразяващи доене на крави. Смята се, че близо 8 хиляди г...
Вече е изяснено, че желатинът, който се използва при приготвянето на различни ястия, помага да се намалят болките при артрита. Американски специалисти са провели експеримент с участието на 440 възраст...
Съществуват множество храни и растения, които оказват изключително добро въздействие върху човешкия организъм. Но как да извлечем полза от тях, без да ги търсим или приготвяме специално, още повече, ч...