Продукти: (за 4 порции)
• 250 г сирене
• 500 мл прясно мляко
• 2 кофички кисело мляко
• 6 яйца
• 1 к.ч. зехтин
• 1 ч.ч. галета
• 1 голяма връзка магданоз
• сол
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата и последователно прибавяме към тях натрошеното сирене, зехтина, прясното и киселото мляко. Посоляваме и поръсваме с наситнения магданоз.
Разбъркваме и изсипваме сместа в намаслена тавичка. Печем гювеча в силна фурна.
Розата с право се смята за едно от богатствата на България: символ на българската красота, източник на богатства (розовото масло!). От древността е ползвана за лечение на много заболявания - в естеств...
Още през 19 век учените са писали за удивителните плодове, които се ядат само печени или варени. Наистина плодовете на дюлята са твърди и стипчиви, а освен това са покрити с мъх. Ето защо не се харесв...
Резки промени в хормоналното ниво, безумни хранителни навици, нездравословен начин на живот - в зависимост от тях ние сваляме по различен начин излишните килограми. От не по-малко значение за вталяван...
В народната медицина най-често се използват препарати от жълтия нарцис, оказващи бактерицидно и отхрачващо действие. Препаратите от белия нарцис може да се прилагат само външно. При силна кашлиц...