Диетични рецепти » Пасирана супа със зелен фасул

 Пасирана супа със зелен фасул

Продукти: (за 4 порции)

• 200 г зелен фасул
• 200 г картофи
• 1 малка краставица
• 100 г млад спанак
• 1 глава лук
• 1 скилидка чесън
• 4 ч.ч. зеленчуков бульон
• 2 с.л. зехтин
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме фасула на парченца и го варим в малко вода, докато омекне. Нарязваме лука и чесъна на ситно и ги запържваме в сгорещената мазнина. Прибавяме обелените и нарязани на кубчета картофи и също ги запържваме. Наливаме горещия бульон и варим 5 мин.

Слагаме в супата обелената и нарязана на кубчета краставица и доваряваме, като малко преди края прибавяме нарязания спанак. Пасираме готовата супа, слагаме в нея фасула, подправяме с чере пипер и сол и кипваме на огъня.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Чесънът – домашният лекар

Преди три хиляди години в най-древния индийски трактат за Аюрведа са нарекли чесъна чудо на природата. Действително това растение има чудодейни свойства. В чесъна се съдържат над 25 % въглехидрати, 6...

Полезните минерали

На женската красота и здраве влияят освен витамините и цял комплекс минерални вещества. Те поддържат в организма оптимален киселинно-алкален баланс, обмяната на веществата, „изграждат” костите. Ж...

Минералните бани – какво лекуват?

Използването на минералната вода за лечение на много болести, наречено балнеолечение, датира още от дълбока древност. Водата се ползва директно от извора както за пиене, така и за къпане, целебни са и...

Кафето, без което не можем

Две тpeти от населението на Земята смятат, че ако не започнат деня си с чашка димящо кафе, няма смисъл въобще да се събуждат. Ароматната напитка, позната още от древността, дължи името си на етиопск...

Начало