Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг тиква
• 1 глава лук
• 1 к.ч. зехтин
• 6 ч.ч. зеленчуков бульон
• 50 г белени тиквени семки
• индийско орехче
• бахар, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Запичаме семките в сух тиган. Обелваме тиквата и я нарязваме на кубчета. Нарязваме лука на ситно и го запържваме в половината от мазнината. Добавяме тиквата и също я запържваме. Наливаме горещия бульон и варим, докато тиквата омекне.
Изчакваме супата да поизстине и пасираме. Подправяме със сол, черен пипер, смлян бахар и настъргано индийско орехче. Загряваме отново на огъня, без да кипваме.
Разливаме готовата супа по чиниите, прибавяме печените семки и поръсваме с останалия зехтин.
Диетата е с продължителност седем дни. Не е подходяща за хора, които поддържат активен спортен режим. Ако 2 дни след началото на диетата не се чувствате добре, очевидно този режим не е подходящ за вас...
Някои жени следят за стройната си фигура и внимателно подбират менюто си. Едни лакомства попадат в групата „любими”, други се задоволяват с ролята на „понякога е позволено”, а трети са забранени. Учен...
Ясно е, че има храни, които може да ви помогнат за по-доброто изгаряне на мазнините. Специалисти диетолози са установили, че сред продуктите, които ние консумираме, има 6, от които мазнините в човешко...
От няколко години имам желязодефицитна анемия и непрекъснато взимам без особен резултат различни лекарства. Моля да ме насочите кои храни съдържат повече желязо, за да намаля (и ако е възможно да спра...