Продукти: (за 4 порции)
• 400 г спагети
• 3 броя авокадо
• 1 връзка зелен лук
• сокът от 2 лимона
• 1 ч.ч. зеленчуков бульон
• 4 с.л. портокалов сок
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме спагетите в подсолена вода и ги отцеждаме. Обелваме авокадото и го нарязваме на малки кубчета. Отделяме 1/3 от тях и ги заливаме с 1 с.л. лимонов сок. Другите 2/3 от авокадото разбиваме на пюре с останалия лимонов сок.
Нарязваме лука на тънки кръгчета. Сипваме малко при кубчетата авокадо, а останалия прибавяме към пюрето заедно със ситно нарязания магданоз, портокаловия сок и бульона.
Разбиваме пюрето още веднъж, подправяме със сол и черен пипер на вкус и заливаме спагетите с този сос. Гарнираме с кубчетата авокадо.
Богатият и разнообразен състав на зелето го прави ценен хранителен, лечебен и диетичен продукт. Още гърците и римляните са използвали този зеленчук в народната медицина. Съдържа незаменими аминокисели...
Методиката на д-р Хари Бенджамин за хранене при начален стадий на перде е изложена в книгата му “По-добро зрение без очила”, първото издание на която е излязло през 1929 г. в Англия. Според автора осн...
Японските жени живеят повече от всички други по света. Освен това те запазват през голяма част от живота си стройна фигура и свежа кожа, блестящи и гъсти коси. И всеки би се запитал как се удава на яп...
Листата на копривата се събират от май до септември, а коренищата - от септември до ноември. Стъблата се окосяват, листата се отделят, докато растението е свежо. Коренищата се изчистват от пръстта и т...