През зимата и пролетта ние постоянно боледуваме - я грип ще ни налегне, я някоя настинка, кожата повяхва, косите ни се чупят и падат, и ние се превръщаме в пасивни заложници на тези болести. Но безнадеждно ли е всичко? Можем ли да си помогнем? Защо защитните ни сили са толкова отслабнали?
Изследванията установяват: важен елемент от имунната система на организма ни е среброто. А една от причините да боледуваме е неговият недостиг.
Среброто ни е дадено от природата, по рождението се съдържа в кожата и във всички жизненоважни органи, в костите и ставите. Тъкмо благодарение на него ние разполагаме с мощен имунитет срещу много болести. Антибактериалният спектър на среброто обхваща повече от 650 болестотворни бактерии (всеки антибиотик има не повече от 10!). Среброто е способно да потиска вирусите и унищожава не само причинителите на болестите, но и отделяните от тях отрови. Това рязко снижава вероятността от усложнения, които при някои болести са дори по-опасни, особено при деца и възрастни, слаби и болни хора. Защо в организма ни понякога среброто недостига? Естествени негови източници са храната и водата. Но при съвременните хранителни продукти, преминали през много обработки, и пречиствания, количеството на среброто става незначително. В същността си дефицитът на сребро е заплащане на удобствата на цивилизацията, на отдалечаването от естествения природен живот. Например сребро има в млякото, но често забравяме за чашата вълшебно питие.
За да има успех предписаното лечение, болните трябва за дълго да се откажат от месото и да преминат към вегетарианска храна, да консумират колкото се може повече сурови зеленчуци и плодове. При лечени...
Прочетох че според моята кръвна група трябва да стана почти вегетарианка, да ям само пилешко, а млечни храни изобщо не се разрешават, препоръчва се соята. От зеленчуците забранени са доматите и чушкит...
Родината на просото обикновено се смята Индия, където то расте в сухи или полусухи райони, на височина 2500-3000 метра. Сега просото се култивира в много страни по света. В Азия, Америка, Африка и Евр...
Учените непрекъснато откриват нови продукти, предпазващи от рака. При това те са обикновени и лесно се приготвят. „Провокаторите” за появата на раковите образувания са може би много на брой, но и до...