16.09.2019 година
1564339898.swf
В
исок холестерол
  2099  |   1  
Леща с червено вино
Продукти: (за 4 порции)

• 250 г леща
• 2 ч.ч. червено вино
• 2-3 ч.ч. бульон
• 4 с.л. зехтин
• 2-3 глави лук
• 1 малка главичка целина
• 1 корен пащърнак
• 1-2 моркова
• 1 дафинов лист
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Заливаме лещата с виното и оставяме да кисне 1 нощ, за да набъбне. На другия ден отцеждаме и заливаме с бульона. Сипваме 1-2 к.ч. от отцеденото вино, прибавяме дафиновия лист и слагаме на огъня.

Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещения зехтин. Сипваме запръжката при лещата и варим 1 час на тих огън.

Прибавяме нарязаните на кубчета пащърнак, моркови и целина и продължаваме да варим до омекване на продуктите. Накрая посоляваме и подправяме обилно с черен пипер.
12.05.2010 г. / recepty.bg
Коментари (1)
Коментари От: Вера Илиева  21:39  понеделник, 5 декември 2011 г.Докладвай обиден коментар 
Снощи сготвих лещата с червено вино и черен пипер, но не по тази рецепта. Получи се доста приятно и днес реших да проверя, дали някой друг го е пробвал.
При мен се получи случайно. Пиех мавруд, докато готвих и опитвах. И така в устата ми се смесиха двата вкуса; хареса ми и веднага излях остатъка от бутилката - около чаша - в тенджерата. Добавих и още черен пипер, защото червеното вино много носи черен пипер. Следващия път ще пробвам и очно тази рецепта :-)
 

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2019