Диетични рецепти » Осем прости правила за тънка талия

 Осем прости правила за тънка талия

Всички знаем, че ограничим ли храната – ще отслабнем. Не е необходимо обаче непременно да гладувате. Много по-умно от ваша страна ще бъде, ако веднъж завинаги разберете, че храната не ви е враг, стига да ядете това, което трябва, и толкова често, колкото трябва.

Правилата:

1.
Хранете се три пъти на ден с една междинна закуска (плод или чаша кисело мляко) в 16 ч.
Закуската: трябва да съдържа някакъв млечен продукт, филийка пълнозърнест хляб, около 10 г масло, 1 плод, ободряваща напитка (чай или кафе), подсладена с минимално количество захар.
Обядът и вечерята: включете в тях салата, основно ястие (месо, риба или яйца), кисело мляко, плодове.

2.
Гответе продуктите на пара, печени или задушени в алуминиево фолио и използвайте малко мазнина, редувайки зехтин и слънчогледово олио.

3.

Винаги опитвайте ястията, преди да ги посолите.

4.
Не се лишавайте от хляб, пийте достатъчно вода по време и помежду храненията.

5.

Вслушвайте се в нуждите на организма си и не се принуждавайте да гладувате. Също така не яжте, след като усетите, че сте сити.

6.

Ако единствената ви възможност да обядвате се изчерпва със сандвич, редувайте комбинациите с шунка, пилешко, риба тон. Не пропускайте да добавите към сандвича няколко листа зелена салата, резенчета домати или краставици и да десертирате с пресен плод, В никакъв случай не пийте газирани подсладени напитки на обяд, а вечерта на всяка цена сложете на масата си кисело мляко или сирене.

7.

Не бива да изпитвате чувство за вина, ако пропуснете някое хранене, но на следващото трябва да хапнете месо или риба. Винаги носете в чантата си ябълка или малка опаковка натурален плодов сок.

8.

Не похапвайте какво ли не от сутрин до вечер, а почувствате ли, че стомахът ви стърже, веднага изпийте голяма чаша вода и да изяжте някакъв плод, парче сирене или филийка хляб с малко шоколад.

Автор: д-р Анета Стойкова, диетолог

Представяме Ви:

КИТАЙСКА ДИЕТА

Дебел китаец – това е невъзможно. Китайците са слабички и стройни. Причината е в рационалното им хранене. Ето защо ви предлагаме този китайски вариант на диета, базирана на зеленчуковия бульон. О...

Незаменимите моркови

Никак не е случайно, че тези сочни кореноплоди са любимо лакомство на зайците. Те правят очите им по-силни и зорки, зъбите - остри, козината - пухкава. Повече от 2 хиляди години се отглеждат на всички...

Народни рецепти за лечение с просо

Родината на просото обикновено се смята Индия, където то расте в сухи или полусухи райони, на височина 2500-3000 метра. Сега просото се култивира в много страни по света. В Азия, Америка, Африка и Евр...

Отслабваме с диня

Динята е диетичен продукт, на който много диетолози приписват чудодейни свойства. И най-важното, което привлича в динената диета, е минимумът противопоказания. Динената диета - за хора от всяка в...

Начало