Градина » Картофено дърво оцветява градината в синьо

 Картофено дърво оцветява градината в синьо

Картофеното дърво (Solanum macranthum) е топлолюбиво растение, затова дори и при малка опасност от студ, трябва да го приберете на топло място. Осигурете му място на ярко слънце, защитено от дъжда и вятъра и то ще ви се отблагодари с пищен цъфтеж. Освен това, картофеното дърво трябва да се полива често, а в горещото време това трябва да се прави два пъти на ден – сутрин и вечер. От пролетта до есента всяка седмица във водата добавяйте и течни торове за цъфтящи видове. Ако торовете не са достатъчни, листата пожълтяват и опадат. Картофеното дърво расте достатъчно бързо, затова за формирането на компактна корона можете няколко пъти на сезон да съкратявате върховете на филизите. През зимата картофеното дърво е най-добре да бъде в светло помещение с температура около 7 градуса и да се полива умерено. Освен това помещението трябва редовно да се проветрява, тъй като иначе има опасност от развитието на гъбички.
През лятото картофеното дърво цъфти без спиране, а ако привържете клонките му към шпалир, то то ще образува нежно синя стена.

Автор: ВЕСТНИК ЗА ГРАДИНАТА

Представяме Ви:

Подреждайте внимателно растенията в двора

Известно е, че растения, които растат редом едни до други, взаимно си влияят. Някои си помагат в битката срещу вредителите, но други съвсем не могат да се понасят. Картофите, засадени между ябълките...

Картофите трябва да са нахранени

Картофите са много взискателни към запасеността на почвата с хранителни вещества. Най-голяма нужда от хранителни вещества, картофите имат при интензивното нарастване на надземната им маса и на клубен...

Опасни болести дебнат под полиетилена

През този сезон производството на зеленчуци е в полиетиленови и стъклени оранжерии. Отглеждат се салати, марули, краставици, домати. Тук ви описваме от какви болести се нападат най-често салатите в ор...

Бамята е готова за бране

Няколко дни след като мине цъфтежът на бамята, може да късате малките завръзи. Достатъчно е да са с дължина 3-5 см. В тази си фаза те притежават характерната консистенция и аромата на този зеленчук. В...

Начало