12.08.2020 година
1564339898.swf
Ц
ветна градина
  4495  |   0  
Септемврийска красота от дървесната ружа
При храстите китайския пришълец ще разпознаем под името дървовидна ружа. Сега през август и септември не сваляме поглед от цъфтящите храсти, достигащи размерите на дървета - 3 до 5 метра височина. Едрите красиви фуниевидни цветове през ранната есен са в разгара на цъфтежа си в бяло, розово, светло - до наситеносиньо и във виолетово. По-късно фунииките се затварят, за да се съхранят кръглите семенца в плодни кутиики, които узряват и се берат през октомври или ноември.
Семената на дървовидната ружа се сеят още през същия есенен сезон, за да не се налага допълнителна подготовка, ако отложим сеитбата за пролетта.
Хубавото на този храст или малко дърво е, че не е претенциозен към почвите. Ще го срещнем както на варовити, така и на каменисти почви. Незаменим е в градината, за да ни радва с красотата си през лятото и есента.

Грижи

От нас се изисква само да го настаним на завет и да разрохкваме от време на време почвата . Ако е много сушава годината, трябва да се полива понякога, макар че е много издържлив на засушаване. Хибискусът е много уязвим в млада възраст на ниски температури. Ако го опазим до две- три годишна възраст и не измръзне, той се калява и ще ни радва дълги години.
21.09.2012 г. / д-р Анка Дончева

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2020