Продукти: (за 4 порции)
• 3 домата
• 1 малка краставица
• 3-4 печени люти чушки
• 1 стрък пресен лук
• 1 стрък пресен чесън
• 2 филийки сух бял хляб
• 1 1/2 к.ч. олио
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Отстраняваме лютата жилка от чушките и ги нарязваме на ситно, нарязваме на ситно и лука и чесъна. Настъргваме доматите, а краставицата обелваме и нарязваме на кубчета.
Потапяме хляба в 2 ч.ч. студена вода и след като се накисне го разбиваме добре. Наливаме на тънка струйка олиото и прибавяме нарязаните зеленчуци.
Оставяме супата за 1 час в хладилник. Преди да поднесем посоляваме, поръсваме със ситно нарязан магданоз и добавяме бучки лед.
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...