Продукти:
• 250-300 г домашна юфка
• 1 пакетче сирене Крема
• 1 к.ч. кисело мляко
• 3-4 скилидки чесън
• 8-10 зелени маслини без костилки
• 1 с.л. ситно нарязан копър
• сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме юфката в подсолена вода, отцеждаме и я изплакваме.
Счукваме чесъна с малко сол и го смесваме със сиренето, киселото мляко, наситнения копър и нарязаните маслини. Разбъркваме добре и прибавяме сместа към сварената юфка.
Разбъркваме отново и прехвърляме салатата в широка чиния за сервиране. Украсяваме отгоре с цели зелени маслини.
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...