Продукти:
• 1 глава карфиол
• 1 глава целина
• 1 к.ч. прясна сметана
• 4-5 с.л. майонеза
• 250 г шунка
• 1 с.л. горчица
• магданоз, вегета
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Разделяме карфиола на розички, измиваме и оставяме да се отцеди. Обелваме целината и я нарязваме на продълговати парчета. Варим я заедно с карфиола 10 мин във вода с черен пипер, ситно нарязан магданоз, вегета и сол. Изваждаме сварените продукти, отцеждаме и ги подреждаме в чиния.
Разбиваме сметаната със сол и черен пипер. Смесваме я с майонезата и горчицата. Заливаме карфиола и целината с тази смес, а по периферията на чинията нареждаме навитата на рулца шунка. Украсяваме с клончета магданоз.
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...