Продукти:
• 1 консерва сардина в олио
• 1 парче целина
• 1 ябълка
• 2 с.л. лимонов сок
• 3 с.л. майонеза
• 1 кисела краставичка
• половин ч.л. майонеза
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Отцеждаме сардината от олиото, изчистваме я от костите и я нарязваме на малки парченца.
Обелваме целината, нарязваме я също на малки парченца и я сваряваме в подсолена вода, след което я оставяме да се отцеди.
Обелваме ябълката и я нарязваме на дребно, смесваме я с лимоновия сок, майонезата, черния пипер и солта, разбъркваме и прибавяме сардината и целината. Разбъркваме леко и сервираме коктейла, гарниран с нарязаната кисела краставичка.
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...