Продукти:
• 150 г раци
• 120 г майонеза
• 60 г сметана
• 1 с.л. кетчуп
• 1-2 с.л. коняк
• 1/2 с.л. лимонов сок
• половин лимон
• 1 ябълка
• 2-3 листа зелена салата
Начин на приготвяне:
В подготвените за коктейли чаши разпределяме първо обелените и нарязани на малки кубчета ябълки /портокал или грейпрут/, а след това – нарязаните на парченца раци.
Заливаме със смес приготвена от майонезата, половината от сметаната, кетчупа /или доматеното пюре/, коняка и лимоновия сок. Отгоре шприцоваме розички от останалата сметана. От двете страни на розичките слагаме по две три ивички от зелената салата, а околовръст – опашки от раци /или по-големи парчета от раците/. На ръба на чашите закрепваме по 1 лимоново кръгче.
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...