Кулинарни рецепти » Топеница

 Топеница

Продукти:

• 15-16 опечени чушки
• 1 кг отцедено кисело мляко
• 250 г сирене
• 4 твърдо сварени яйца
• 5-6 скилидки чесън
• 1 к.ч. олио
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме опечените чушки на дребно. Прибавяме отцеденото кисело мляко, натрошеното сирене, нарязаните на малки кубчета яйца и счукания чесън.

Наливаме на тънка струйка олиото и разбъркваме много добре. Посоляваме и изсипваме предястието в голяма чиния за сервиране.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Начало