Продукти:
• 4 филийки бял хляб
• 2 глави лук
• 4 големи чушки
• сокът от половин лимон
• 1 с.л. кетчуп
• 1/2 ч.л. червен пипер
• 1 щипка захар
• смлян черен пипер
• 4 парченца сирене
• олио, сол
Начин на приготвяне:
Задушаваме нарязания на колелца лук и ситно нарязаните чушки в 1 с.л. олио и малко вода до омекване. След това добавяме заливка, приготвена от лимоновия сок, кетчупа, червения пипер, щипка захар, черен пипер и сол. Оставяме сместа да престои 1 нощ.
На другия ден изпържваме в масло филийките хляб, намазваме ги веднага след това с приготвената смес, слагаме върху всяка филийка парче сирене и ги запичаме във фурна или на грил, докато сиренето се стопи.
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...