Кулинарни рецепти » Желирана риба

 Желирана риба
(Финландия)

Продукти:

• 1 голяма тлъста прясно уловена риба
• 1 морков
• 1 глава лук
• 1 връзка копър
• черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Почистваме рибата от люспите, вътрешностите, опашката и главата. Варим я в 200-300 мл студена подсолена вода. Изваждаме я след 20 мин и я разполовяваме. Обезкостяваме.

Подправяме горещия бульон с черен пипер, сол и с лук, настърган на по-едро. На дъното на съда за желиране аранжираме нарязаните моркови и копъра, редим върху тях парченца риба. Внимателно, за да не разместим рибата, разливаме бульона.

Слагаме съда в хладилника за 24 часа. Ако рибата е добре желирана, топваме съда за няколко секунди във вряла вода и обръщаме желето върху кръгла чиния или плато.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Начало