Продукти:
• 1 кг телешки език
• 400 г кисели краставички
• 60 г моркови
• 30 г магданоз
• 250 г мляна лютеница
• 2 варени яйца
• 250 г горчица
• 50 г краве масло
• 20 г желатин
• 15 г сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме езика в подсолена вода, обелваме го от ципата и го нарязваме на тънки ивици.
Нарязваме на тънки ивици краставичките, сварените моркови и яйцата. Трите продукта разбъркваме в подходящ съд и към тях прибавяме лютеницата, горчицата и разтопеното масло. Разбъркваме добре сместа и при нужда досоляваме. Добавяме нарязания език и отново разбъркваме.
С топлия бульон от сварения език размесваме, предварително разтворения желатин. С желатиновата смес обливаме стените на купичките, в които ще желираме.
Украсяваме ръба на купичките със ситно нарязания магданоз, след което ги пълним с приготвената смес. Отгоре заливаме с желирания бульон и оставяме в хладилник.
Преди сервиране, потапяме купичките в топла вода и обръщаме в съда, в който ще сервираме предястието.
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...