Кулинарни рецепти » Пълнени гъби със спанак

 Пълнени гъби със спанак

Продукти: (за 3 порции)

• 12 едри печурки
• 1 лъжица лимонов сок
• 1 глава лук
• 2 скилидки чесън
• 4 с.л. олио
• 2 домата
• 350 г спанак
• 50 г настърган кашкавал
• 4 с.л. бяло вино
• 4 с.л. месен бульон
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Изваждаме пънчетата на гъбите и ги нарязваме на ситно.

Поливаме печурките с лимонов сок и ги поръсваме със сол и черен пипер отвътре.

Задушаваме нарязания на ситно лук, счукания чесън и пънчетата в 1 лъжица олио до стъклено.

Нарязваме на ситно почистените от семките домати и ги разбъркваме с нарязания на ситно спанак, половината от настъргания кашкавал и с лучената смес.

Пълним с връх гъбите с плънката.Поръсваме ги с останалия кашкавал и ги нареждаме в тавичка.

Поливаме ги с останалото олио, виното и бульона. Печем ги 15-20 минути в предварително загрята фурна до 200°С.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Начало