Продукти: (за 4 порции)
• целите листа от 1 по-голяма зелка
• 2-3 глави лук
• 1 ч.ч. ориз
• 250 г краве сирене
• 1 к.ч. олио
• 2 твърдо сварени яйца
• черен пипер, сол
За заливката:
• 4 яйца
• 50-60 г стрито сирене
Начин на приготвяне:
Варим зелевите листа в подсолена вода, докато омекнат.
В горещата мазнина изпържваме до зачервяване ситно нарязания лук. Прибавяме ориза, стритете сварени яйца и натрошеното сирене. Посоляваме, поръсваме счерен пипер и разбъркваме добре сместа.
В намаслена тавичка нареждаме последователно пласт от сварените зелеви листа, пласт от оризовата смес, отново зелеви листа и отново ориз. Завършваме със зелеви листа. Заливаме с 1-2 ч.ч. гореща вода и печем в умерена фурна.
Когато ястието е почти готово, заливаме с разбитите със стритото сирене яйца и запичаме, докато се зачерви заливката.
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...