Продукти:
• 1 кг тиквички
• 100 мл олио
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 2 яйца
• 2 с.л. брашно
• 150 г кашкавал
• копър, сол
Начин на приготвяне:
Остърганите тиквички нарязваме на кръгчета, посоляваме и оставяме да пуснат вода. Нареждаме ги в тавичка, поръсваме с олиото и запичаме до розово.
Заливаме със смес от яйцата, киселото мляко, солта, брашното и наситнения копър. Допичаме суфлето и 5 минути преди да го извадим го поръсваме с настъргания кашкавал.
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...