Продукти: (за 4 порции)
• 800 г агнешко месо
• 4-5 глави лук
• 1 пакетче краве масло
• 4-5 домата
• 1 ч.л. червен пипер
• 10-12 зърна черен пипер
• 3-4 зърна бахар
• 2 люти чушлета
• сол
Начин на приготвяне:
Обезкостяваме агнешкото месо, почистваме го от грубата съединителна тъкан, измиваме го на течаща вода и го нарязваме на големи парчета. Задушаваме парчетата месо в част от маслото и малко вода, докато поомекнат.
Прибавяме лютите чушки, част от черния пипер, бахар и сол на вкус. Продължаваме да задушаваме, докато месото омекне напълно.
В останалото масло и малко вода задушаваме ситно нарязания лук. Когато лукът омекне, прибавяме при непрекъснато бъркане червения пипер, обелените и настъргани домати и накрая – агнешкото месо.
Заливаме с 2 ч.ч. топла вода, захлупваме плътно и варим ястието около 30-40 мин на слаб огън. Поднасяме кавармата топла, поръсена със смлян черен пипер.
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...