Кулинарни рецепти » Тиролски кюфтенца

 Тиролски кюфтенца

Продукти:

• 500 г кайма смес
• 100 г кашкавал
• 1 глава лук
• 2 яйца
• 1 филия сух бял хляб
• 50 г сметана
• 10 г царевично брашно
• магданоз, копър
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Омесваме добре каймата с настъргания на ренде лук, яйцата, настъргания кашкавал, накиснатия във вода и изцеден хляб, солта и черния пипер. Оформяме кюфтенца и ги сваряваме в 1 л подсолена кипяща вода. Изваждаме ги и ги подреждаме в подходящ дълбок съд.

Сметаната разбиваме с брашното, разреждаме с охладената вода от вареното и отново варим соса 10 минути на тих огън. След отстраняването от огъня подправяме соса със сол, черен пипер, ситно нарязани копър и магданоз и с него заливаме кюфтенцата.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Начало