Продукти:
• 8 агнешки котлета
• 2-3 с. л. олио
• 1 глава лук
• 1 с. л. брашно
• 2 ч. л. доматено пюре
• половин буркан стерилизирани домати
• 1 ч. ч. вода
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Натриваме котлетчетата с черен пипер и сол, и ги запържваме леко в сгорещеното олио. Изваждаме ги от тигана и в същата мазнина запържваме лука.
Щом поомекне, поръсваме брашното и пържим още 2-3 минути. Прибавяме доматеното пюре и водата, посоляваме и варим до сгъстяване на соса, като бъркаме непрекъснато.
Прибавяме ситно нарязаните домати, връщаме котлетите, захлупваме и задушаваме на тих огън 15-20 минути, докато месото омекне. Сервираме с картофи или ориз.
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....