Кулинарни рецепти » Агнешки котлети с домати

 Агнешки котлети с домати

Продукти:

• 8 агнешки котлета
• 2-3 с. л. олио
• 1 глава лук
• 1 с. л. брашно
• 2 ч. л. доматено пюре
• половин буркан стерилизирани домати
• 1 ч. ч. вода
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Натриваме котлетчетата с черен пипер и сол, и ги запържваме леко в сгорещеното олио. Изваждаме ги от тигана и в същата мазнина запържваме лука.

Щом поомекне, поръсваме брашното и пържим още 2-3 минути. Прибавяме доматеното пюре и водата, посоляваме и варим до сгъстяване на соса, като бъркаме непрекъснато.

Прибавяме ситно нарязаните домати, връщаме котлетите, захлупваме и задушаваме на тих огън 15-20 минути, докато месото омекне. Сервираме с картофи или ориз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Начало