Продукти:
• 8 агнешки котлета
• 2-3 с. л. олио
• 1 глава лук
• 1 с. л. брашно
• 2 ч. л. доматено пюре
• половин буркан стерилизирани домати
• 1 ч. ч. вода
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Натриваме котлетчетата с черен пипер и сол, и ги запържваме леко в сгорещеното олио. Изваждаме ги от тигана и в същата мазнина запържваме лука.
Щом поомекне, поръсваме брашното и пържим още 2-3 минути. Прибавяме доматеното пюре и водата, посоляваме и варим до сгъстяване на соса, като бъркаме непрекъснато.
Прибавяме ситно нарязаните домати, връщаме котлетите, захлупваме и задушаваме на тих огън 15-20 минути, докато месото омекне. Сервираме с картофи или ориз.
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...