Продукти: (за 5 порции)
• 1 кг свинско месо от бута
• 100 г сланина
• 1 глава чесън
• 1 глава лук
• 1-2 моркова
• 1 парче целина
• 2-3 корена магданоз
• 1-2 дафинови листа
• сол
Начин на приготвяне:
Шпиковаме с парченца сланина и скилидки чесън свинското месо и го слагаме в тенджера. Наливаме толкова гореща вода, колкото да го покрие. Прибавяме лука, морковите, целината, магданозените корени, дафиновите листа и сол на вкус. Варим месото, докато омекне.
Изваждаме го, оставяме го да изстине и го нарязваме с остър нож на тънки филийки. Поднасяме месото студено със сос от хрян.
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...