Продукти: (за 5 порции)
• 800-900 г телешко месо
• 700-800 г дюли
• 1,5 с.л. захар
• 1 препълнена с.л. брашно
• 1 пакетче краве масло
• 2-3 глави лук
• канела, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме дюлите на по 3-4 резена, без да ги белим. Почистваме ги от семената, овалваме ги в брашно и ги запържваме в разтопеното масло, като внимаваме да не потъмнеят.
В същата мазнина запържваме обеления и настърган лук и нарязаното на кубчета телешко месо. След това наливаме малко топла вода, посоляваме и задушаваме, докато месото омекне.
Нареждаме отгоре запържените дюли и оставяме ястието да ври на тих огън. Когато яхнията е почти готова, прибавяме захарта и препеченото брашно, а след това и канелата.
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....