Кулинарни рецепти » Яхния от телешко месо и дюли

 Яхния от телешко месо и дюли

Продукти: (за 5 порции)

• 800-900 г телешко месо
• 700-800 г дюли
• 1,5 с.л. захар
• 1 препълнена с.л. брашно
• 1 пакетче краве масло
• 2-3 глави лук
• канела, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме дюлите на по 3-4 резена, без да ги белим. Почистваме ги от семената, овалваме ги в брашно и ги запържваме в разтопеното масло, като внимаваме да не потъмнеят.

В същата мазнина запържваме обеления и настърган лук и нарязаното на кубчета телешко месо. След това наливаме малко топла вода, посоляваме и задушаваме, докато месото омекне.

Нареждаме отгоре запържените дюли и оставяме ястието да ври на тих огън. Когато яхнията е почти готова, прибавяме захарта и препеченото брашно, а след това и канелата.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Начало