Кулинарни рецепти » Есетра по ломски

 Есетра по ломски

Продукти: (за 4 порции)

• 800 г есетра
• 3-4 глави лук
• 1 к.ч. олио
• 1,5 с.л. брашно
• 4-5 домата
• 1 ч.ч. гъби
• 6-7 скилидки чесън
• 1 дафинов лист
• 15-20 зърна черен пипер
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме на порции рибата и посоляваме.

Нарязваме на филийки лука и го запържваме в сгорещеното олио. Поръсваме брашното и също го позапържваме. Прибавяме обелените и настъргани на домати, а след това – нарязаните на ивички гъби.

Посоляваме приготвения сос и го изсипваме в тавичка. Прибавяме рибата, ситно нарязания чесън, дафиновия лист, зърната черен пипер и ситно нарязан магданоз. Печем 30 мин в умерено силна фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Начало