Кулинарни рецепти » Патладжани с плънка от аншоа

 Патладжани с плънка от аншоа

Продукти: (за 5 порции)

• 1 кг патладжани
• 120 мл олио
• 200 г аншоа
• 300 г домати
• 150 г кашкавал
• 1 глава чесън
• черен и червен пипер
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Избираме еднакви по големина патладжани, разрязваме ги по дължина на две половинки и ги издълбаваме. Посоляваме и оставяме да престоят 10-15 мин, за да се отцеди горчивия сок.

Нарязваме издълбаната вътрешност на дребно и я задушаваме в част от олиото. Щом поомекне прибавяме доматите, нарязани на кръгчета, нарязаната риба, нарязания на филийки чесън, дребно нарязания магданоз, червен и черен пипер. Посоляваме сместа и с нея напълваме издълбаните патладжани.

Нареждаме патладжаните в тава, заливаме с останалото олио и малко гореща вода и печем в умерена фурна. Преди да извадим от фурната, поръсваме с настъргания кашкавал и запичаме до порозовяване.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Начало