Продукти: (за 4 порции)
• 500 г сварено рибено филе
• 300 г сварен ориз
• 1 с.л. брашно
• половин пакетче краве масло
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1-2 с.л. доматено пюре
• 2 с.л. настърган кашкавал
• 1 щипка захар
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обезкостяваме рибата и я нарязваме на малки парченца. В намаслена тавичка нареждаме последователни пластове от ориз и риба.
Приготвяме светла запръжка от брашното и половината масло. Разреждаме с млякото и сваряваме гладък сос.
Прибавяме захарта и доматеното пюре, подправяме с черен пипер и сол и заливаме рибата с този сос. Поръсваме с настъргания кашкавал, слагаме отгоре люспи от останалото масло и печем 30 мин в умерено загрята фурна.
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...