Продукти: (за 4 порции)
• 500 г сварено рибено филе
• 300 г сварен ориз
• 1 с.л. брашно
• половин пакетче краве масло
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1-2 с.л. доматено пюре
• 2 с.л. настърган кашкавал
• 1 щипка захар
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обезкостяваме рибата и я нарязваме на малки парченца. В намаслена тавичка нареждаме последователни пластове от ориз и риба.
Приготвяме светла запръжка от брашното и половината масло. Разреждаме с млякото и сваряваме гладък сос.
Прибавяме захарта и доматеното пюре, подправяме с черен пипер и сол и заливаме рибата с този сос. Поръсваме с настъргания кашкавал, слагаме отгоре люспи от останалото масло и печем 30 мин в умерено загрята фурна.
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...