Продукти: (за 5 порции)
• 1 кг моруна /есетра/
• 1 ч.ч. бяло вино
• 2 глави лук
• 2-3 зелени пиперки
• 3-4 домата
• 1 дафинов лист
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Приготвяме марината от виното, ситно нарязания лук, натрошен дафинов лист, черен пипер и сол на вкус.
Отстраняваме кожата и костите на рибата и я нарязваме на големи кубчета. Слагаме ги в маринатата да престоят 2-3 часа.
След това ги нанизваме на шишове, като след първото парче слагаме филия зелена пиперка, след второто – филия домат, след третото – дафинов лист и т.н., докато приготвим всички шишове.
Печем на умерено силна скара.
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...