Продукти: (за 4 порции)
· 250 г гобети
· 4 домата по 100 г
· 1 топка моцарела
· 2 с.л. олио
· пресен магданоз
· сол
Начин на приготвяне:
Попарваме доматите с вряла вода и ги обелваме. Нарязваме ги на малки кубчета.
Разполовяваме моцарелата. Едната част нарязваме на тънки филийки, а другата нарязваме на кубчета, големи колкото доматените.
Възвираме 1,2 л подсолена вода и сваряваме гобетите. В дълбока купа разбъркваме гобетите с олиото, кубчетата домати, ситно нарязания магданоз и кубчетата сирене.
Изсипваме сместа в намазнен съд. Отгоре покриваме с филийките моцарела, подправяме със сол и черен пипер и печем 35 мин на 210°С.
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...