Продукти: (за 4 порции)
· 250 г гобети
· 4 домата по 100 г
· 1 топка моцарела
· 2 с.л. олио
· пресен магданоз
· сол
Начин на приготвяне:
Попарваме доматите с вряла вода и ги обелваме. Нарязваме ги на малки кубчета.
Разполовяваме моцарелата. Едната част нарязваме на тънки филийки, а другата нарязваме на кубчета, големи колкото доматените.
Възвираме 1,2 л подсолена вода и сваряваме гобетите. В дълбока купа разбъркваме гобетите с олиото, кубчетата домати, ситно нарязания магданоз и кубчетата сирене.
Изсипваме сместа в намазнен съд. Отгоре покриваме с филийките моцарела, подправяме със сол и черен пипер и печем 35 мин на 210°С.
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...