Кулинарни рецепти » Фетучини в гъста сметана

 Фетучини в гъста сметана

Продукти:

· 350 г фетучини
· 150 г настърган пармезан
· 300 г гъста сметана
· бял пипер, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме фетучините в 1,2 л по-силно подсолена вода. Отцеждаме и ги оставяме на топло.

В голям тиган смесваме няколко лъжици от водата, в която е вряла пастата, със сметаната и пармезана кашкавал. Бъркаме интензивно на умерен котлон до получаване на гладък сос. Добавяме фетучините, поръсваме с прясно смлян бял пипер и сервираме веднага.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Начало