Кулинарни рецепти » Талиатели с картофи

 Талиатели с картофи

Продукти: (за 4 порции)

· 400 г талиатели
· 2 големи картофа
· 2 с.л. ядки /орехи, лешници или бадеми/
· 100 г настърган кашкавал
· 3-4 с.л. зехтин
· 1-2 скилидки чесън
· 1-2 стръка босилек
· магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме на ситно босилека, чесъна, магданоза и ядките. Счукваме всичко в хаванче. Добавяме зехтина и настъргания кашкавал. Подправяме с черен пипер и сол и разбъркваме много добре.

Обелваме картофите, нарязваме ги на осминки и ги варим в подсолена вода. След 5 мин добавяме талиателите и варим заедно 10-15 мин. Отцеждаме и разбъркваме с приготвения сос. Украсяваме с клончета босилек.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Начало