Кулинарни рецепти » Равиоли с колбаси

 Равиоли с колбаси

Продукти:

• 1 ч.ч. брашно
• 4 яйца
• 60 г краве масло
• 150 г кашкавал
• 150 г шунка
• 200 г мек салам
• 1 с.л. бяло вино
• 1 щипка индийско орехче
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

От брашното, 3 яйца, индийското орехче, 1-2 с.л. вода, сол и черен пипер на вкус замесваме твърдо тесто, което оставяме да престои 1 час. Нарязваме колбасите на ситно и ги смесваме с половината от настъргания кашкавал, половината масло, виното, сол и черен пипер на вкус.

Разточваме тестото на тънка кора, която нарязваме на квадратчета. Слагаме в средата на всяко квадратче по малко от приготвената плънка, намазваме ги по края с последното разбито яйце и ги прегъваме по диагонала, като притискаме краищата, за да залепнат.

Завиваме равиолите с влажна кърпа и ги варим на порции в леко подсолена вода 1-2 минути след като изплуват на повърхността. Изваждаме ги с решетеста лъжица и ги слагаме в малка тавичка.

Заливаме с останалото разтопено масло, поръсваме с отделения кашкавал и слагаме за 2-3 мин в гореща фурна.

Автор: Екатерина Бонева

Представяме Ви:

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Начало