Продукти:
• 250 г зелен фасул
• 4 моркова
• 1 съвсем млада тиквичка
• 3 чушки
• 3 домата
• 1 глава лук
• 2 скилидки чесън
• 4 с.л. олио
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Задушаваме ситно нарязания лук в сгорещеното олио. Прибавяме счукания чесън, зеления фасул и чушките, нарязани на ситно, морковите и тиквичката, нарязани на тънки кръгчета. Посоляваме, прибавяме 3-4 с.л. топла вода, захлупваме и задушаваме на тих огън.
Когато зеленчуците омекнат, прибавяме обелените и ситно нарязани домати. Варим, докато остане на мазнина. Отстраняваме от огъня и поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Поднасяме към печено и пържено месо, паниран кашкавал, ястия с яйца.
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...