Продукти:
• 1 кг млади картофи
• 6-7 листенца естрагон
• 1 к.ч. сок от печено месо
• сол
• олио за пържене
Начин на приготвяне:
Обелваме картофите и ги нарязваме на филийки. Изпържваме ги до златисто в сгорещеното олио и леко посоляваме.
Попарваме във вряща вода листенцата естрагон и ги прибавяме към изпържените картофи. Заливаме с горещия сок от печено месо.
Поднасяме гарнитурата към пържоли и бифтеци от телешко и говеждо месо.
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...